Rezervacije


10 načina za opuštanje na odmoru

10 načina za opuštanje na odmoru

1. Isključite Blackberry, iPhone i bilo kakav gadget koji vas povezuje s mailom, kontaktima s posla, prijateljima, rodbinom i svima koji bi mogli doći u napast da vas zagnjave dok ste na odmoru. Razglednica napisana rukom puno je ljepši pozdrav s odmora nego email ili telefonski poziv.

2. Isprobajte Al-Fresco Yogalates na balkonu hotelske sobe, terasi ili na plaži prije doručka. Endorfini oslobođeni jednostavnim pokretima i pozama smirit će vaš um i stvoriti miran fokus unutar kojeg se možete opustiti. Druga opcija je lagani, jutarnji jogging za vrijeme kojeg možete 'izvidjeti' plaže i mjesta za izlazak.

3. Masaža! Nakon joge ili jogginga i doručka zašto se ne bi počastili opuštajućom masažom? Ima nešto pomalo sebično u svakom od nas što voli da ga se mazi, pazi i masira egzotičnim uljima. Još bolje, zatražite masažu na otvorenom. Neka vaša koža osjeti spretne ruke masera i lagani dodir sunčevih zraka.

4. Uživajte u svakom zalogaju. Dok radimo, često žurimo s obrocima i prema hrani se odnosimo kao nužnom zlu. Nakon dobrog i zdravog obroka iznajmite bicikl, prošećite, trčite i potrošite kalorije na jednoj od živopisnih ruta uz pomoć naše iOS aplikacije Sports Tracker, dostupne i za Android uređaje. Sports Tracker prati vaše rute, udaljenost koju ste prevalili i mjeri vrijeme kako bi slijedeći dan imali novi cilj i osobni rekord kojeg, naravno, treba srušiti.

5. Pročitajte knjigu. Umirete od želje da napokon nađete dovoljno slobodnog vremena za čitanje? Pa, odmor je pravi trenutak za takvo što. Zavalite se u hotelu ili na plaži, naručite koktel i počnite čitati neku zanimljivu biografiju, bestseler ili neko drugo književno djelo koje već dugo vremena imate 'na piku'.

6. Opustite se uz glazbu. Prije polaska na odmor, napravite playlistu omiljenih pjesama. Stavite slušalice, namjestite se u omiljeni položaj za sunčanje i zaklopite oči. Čista uživancija! Nemate vremena za izradu playliste? Nema frke, napravili smo opuštajuću playlistu samo za vas.

7. Iskusite siestu. Sve što smo nabrojali preaktivno je za vaše poimanje odmora? Onda zamračite sobu nakon ručka, stavite masku za umorne oči i 'ubijte' popodne kvalitetnim snom. Ne zaboravite podesiti alarm da vas probudi na vrijeme za 'Cocktail Hour'.

8. Uživajte u 'Cocktail Houru'. Često znamo nakon posla na brzinu popiti piće s kolegama, ali brzini i žurbi na odmoru nema mjesta. Nakon poslijepodneva ispunjenog aktivnostima ili siestom svakako se osvježite koktelom i tako pripremite za dugu noć koja vas čeka.

9. Prošećite prije večere. Mediteranci večernju promenadu smatraju sastavnim djelom života i idealnim vremenom za druženje s obitelji i voljenim osobama. Ugledajte se na njih, razgibajte se prije večere u ugodnom društvu i uživajte u zalasku sunca.

10. Zaboravite na jutarnji alarm. Odmor je vrijeme relaksacije, dragocjeni dani za punjenje baterija. Spavajte što više, budite se prirodno i uživajte u ljenčarenju.