Rezervacije


4. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

4. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

Četvrto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala donosi mnoštvo blagdanskog veselja za lokalno stanovništvo i goste u razdoblju od 2. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018. uz pregršt zabavnih i kulturnih događanja koja će se odvijati na nekoliko lokacija u Starom gradu.

Grad će ponovno biti odjenut u svoje svečano blagdansko ruho i okupan treptavim svjetlom tisuća lampica, a sa štandova s hranom zrakom će se širiti mirisi blagdanskih poslastica. Svečano otvorenje festivala 2. prosinca obilježit će paljenje prve adventske svijeće i koncert proslavljenog hrvatskog pop-pjevača Gibonnija ispred crkve sv. Vlaha. Raskošan blagdanski zabavni program svojim će nastupima obogatiti ostali poznati glazbenici iz Hrvatske i susjedstva, kao što su Jacques Houdek, Massimo, Pavel, Marko Tolja i Frajle. Festival će svoj vrhunac doživjeti dočekom Nove godine na Stradunu na kojemu će nastupiti regionalna zvijezda Dino Merlin te popularni bendovi Songkillers i Pravila igre. Prvog dana nove godine gosti i lokalno stanovništvo imat će priliku uživati u tradicionalnom novogodišnjem koncertu klasične glazbe u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Budući da su mališani posebno ushićeni čarolijom blagdana, organizatori festivala za njih su pripremili fantastične sadržaje diljem grada, uključujući blagdanski Park medvjedića u Pilama, blagdanski vlakić, klizalište u Lapadu i nov program naziva Led i čokolada.

Osim bogatog zabavnog programa, Festival se može podičiti i nizom raznih kulturnih događanja u rasponu od vođenih obilazaka grada i nastupa folklornog ansambla Linđo do umjetničkih izložbi i kolende – tradicionalnog pjevanja božićnih pjesama. Svi koji budu zainteresirani za vlastoručnu izradu božićnih ukrasa ili postavljanje vlastitih jaslica, za vrijeme došašća moći će posjetiti neku od brojnih tematskih kreativnih radionica u ponudi festivala.

Jedan od brojnih noviteta božićni je domjenak u Muzeju suvremene umjetnosti, koji će posebno za tu priliku okititi hrvatska umjetnica Marijana Vukić, te prigodan projekt Mapiranje božićnih drvca u sklopu kojeg će umjetnici pozivati goste na razne lokacije gdje će moći pogledati ukrašena božićna drvca.

Ako Dubrovnik smatrate isključivo ljetnom destinacijom, grdno se varate. Pohodite neki od veselih koncerata, kušajte tradicionalno kuhano vino, prošvrljajte božićnim sajmom, osluhnite božićne pjesme ispod drvca i uvjerit ćete se da je i u Dubrovniku itekako moguće doživjeti čarobno blagdansko ozračje.