Rezervacije


Ana u gradu

Ana u gradu

Treći glazbeno scenski festival ‘Ana u Gradu’ održao se u razdoblju od 21. do 23. lipnja na jedinstvenim lokacijama u  Dubrovniku. ‘Spiritus movens’ ovog festivala je poznata hrvatska umjetnica Ana Rucner, violončelistica prepoznatljivog glazbenog stila, koja svake godine s ljubavlju daruje svoj unikatni Festival Dubrovniku i njegovim posjetiteljima.  Gradu, koji je uvijek i iznova posebno nadahnjuje.

Festival je započeo 21. lipnja, koncertom ‘Pozdrav ljetu’, na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, u samo svitanje u 5 sati ujutro, u amfiteatru na brdu Srđ, a nastupile su violončelistica Ana Rucner i Andrijana Sesar na klavijaturama. Ovaj koncert, koji je slavio dolazak ljeta, poseban je glazbeni doživljaj za sve ljubitelje unikatnih događanja u Dubrovniku. Svitanje novog dana u jedinstvenom prirodnom okruženju, koji prati zvuke violončela i pjev ptica uz preplitanje božanstvenih tonova klavijatura, dali su ovom koncertu nadnaravni doživljaj i posjetitelje naprosto ostavili bez daha.

‘Mojih pet minuta’, naziv je koncerta, koji je poznata violončelistica zajedno sa štićenicima dječjeg doma Maslina za nezbrinutu djecu u Dubrovniku izvela slijedeću večer na neponovljivoj sceni Kneževog dvora u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Pjesma, ples, dramski program i glazba upotpunili su glazbenu večer malih dubrovačkih zvjezdica, kojima je poznata umjetnica bila pratnja. Koncert je imao i humanitarni karakter budući da je prihod od ulaznica namijenjen dječjem domu Maslina. 

Završna večer Festivala obilježena je koktel partijem na kojem je nastupila Ana Rucner te se tom prigodom osobno zahvalila svim partnerima i prijateljima festivala, koji su pomogli u realizaciji ovogodišnjeg festivala.
Pripreme za slijedeći festival ‘Ana u Gradu’ uz Anu i njene goste su već započele,. Pridružite nam 2014 godine, na prvi dan ljeta i uživajte u biranom programu koncerata klasične i ‘crossover’ instrumentalne glazbe te kombinaciji tradicionalnih elemenata iz bogate hrvatske kulturne baštine.