Rezervacije


BOŽIĆ NA DUBROVAČKI NAČIN – ISKONSKA ČAROLIJA JUGA

BOŽIĆ NA DUBROVAČKI NAČIN – ISKONSKA ČAROLIJA JUGA

Božić u Dubrovniku je istinska čarolija. Čarolija u kojoj se jednakim nitima isprepliću koluri zlatnog grada i mirisi gastro delicija pod treperavim svjetlom mnoštva treperavih svjećica. Okićen grad zrači magičnom aurom stoljetne gospodske ljepote a zidinama odjekuju zvuci toplih božićnih pjesama.

A ovog Božića u Dubrovniku naći će se pod jelkom ponešto za svakoga – biser Jadrana posebno se dotjerao kako bi za blagdane zablistao poput dijamanta. Ovaj Božić u Gradu očarati će i oduševiti brojne posjetitelje blagom klimom i spokojem zidina koje je najljepše istražiti upravo zimi. Daleko od ljetne vreve i gužve pod visokim temperaturama, Dubrovnik vas poziva zimi da ga istražite do mile volje i uživate u njegovom kamenom srcu, prošećete glatkim Stradunom, popijete capuccinno negdje s pogledom na beskrajnu pučinu i bespovratno se zaljubite u njegove kamene uličice, ljupke autohtone ateljee, restorančiće, konobe, dućane, ponosni Srđ i raskošnu vegetaciju koja obrubljuje ovaj grad kamo vam oko seže. Upoznat ćete tisuće nijansi plave boje, bilo da je tražite u skici čistog i sunčanog neba ili otkrivate u nijansama kristalno čistog mora.

I dok je veći dio Europe pod bijelim pokrivačem, Dubrovnik će uživati u svom tipično blagom i mirnom zimskom periodu. Premda toplo vrijeme možda i nije direktna asocijacija na Božić, prekrasni prizori i zvukovi tradicionalnih napjeva zasigurno će Vam donijeti božićni duh!

Od 1. prosinca pa sve do 10. siječnja u povijesnom centru grada trajati će "Dubrovnik Winter Festival", čiji će se bogat zabavni program održavati u gradskim palačama i atmosferičnim spomenicima. Veliko, elegantno stilizirano božićno drvce, najupečatljiviji je detalj na Stradunu – glavna ulica uvijek pruža raskošan prizor, a gradski adventski ukrasi rasprostranjeni su na još šest lokacija. Gradske zidine urešene blistavom vrpcom od bijelih svjetala daruju čaroban sjaj noćnom nebu i izvrstan su prizor za fotografiranje. A zamislite tek da ste dobili priliku reći svojoj obitelji i prijateljima da ste u Dubrovniku klizali na ledu! Da, klizali - tijekom zimskog festivala u staroj gradskoj jezgri bit će instalirano klizalište, a za sniježni ugođaj grad priprema još jedno iznenađenje. Tople zime znače da u Dubrovniku zbilja rijetko sniježi, ali ove će se godine za bijeli Božić i ugođaj kao sa kartoline, pobrinuti mašine za umjetni snijeg. Poput prekrasno ilustrirane knjige bajki, poklonite sebi boravak u gradu i unikatnu božićnu bajku jer -Dubrovniku zima posebno lijepo pristaje.

Stoga ako ste Dubrovnik do sada smatrali isključivo ljetnom destinacijom...razmislite još jednom. Uživajte u divnom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kušajte tradicionalno kuhano vino, posjetite Božićni sajam, slušajte pjesme pod božićnim drvcem, otiđite čak i na klizanje... i sve to u Dubrovniku za Božić! Ponosan i gospodski duh ovog grada moći ćete istražiti u spokoju i skladu blage zime gdje ćete u miru naslutiti djelić dubrovačkog misterija radi kojeg mu se toliko putnika ponovno vraća svake godine ispočetka i ponijeti ga sa sobom kamo god otišli. Jer Dubrovnik je grad koji ne dopušta zaborav.