Rezervacije


Živjeti s vjetrom u jedrima – Dubrovačka regata 2014.

Živjeti s vjetrom u jedrima – Dubrovačka regata 2014.

“Slani povjetarac, stabla čije se grane lagano njišu, valovi mora, ležerni dani, kosa obasjana suncem, svježi ljetni zrak... Želim ići tamo.“ Pogled na gotovo stotinu bijelih jedara u punom zamahu koji klize tirkiznim Jadranskim morem jedan je od onih koji dušu ispunjuju romantičnim osjećajem i željom za avanturom. Onaj zvuk lepršanja dok se jedro diže, pa zvuk natezanja konopa, onda onaj snažni fijukavi zvuk koji se čuje kad vjetar ispuni jedro i, konačno, onaj snažni zamah kada prirodne sile pokrenu jedrilicu... Jedriličari u borbi protiv prirodnih elemenata i drugih natjecatelja u nadi da će osvojiti prvo mjesto, priroda i čovjek u potpunoj harmoniji, nezaboravno iskustvo...

Od 10. do 12. listopada grad Dubrovnik bit će ucrtan na nautičkoj karti kao mjesto događanja Dubrovačke regate koja privlači jedriličare iz cijele zemlje. Prošle je godine devedeset i troje jedriličara sudjelovalo u ovoj regionalnoj regati u klasi Optimist. Ovu trodnevnu regatu organizira Jedriličarski klub Orsan, najstariji jedriličarski klub grada Dubrovnika s tradicijom od više od 80 godina. Osnovan u zajednici i za potrebe zajednice, JK Orsan, simbol jedriličarstva u Dubrovniku, organizira Dubrovačku regatu svake godine.

U našoj zemlji nam mnogi zavide na Dubrovačkoj regati. Ne samo što okuplja jedriličare iz cijele regije, već se održava u najvličanstvenijem i najživopisnijem akvatoriju Jadranskog mora. Koločepski kanal se proteže između Elafitskog otočja i obale gdje gotovo uvijek ima vjetra i zaštićen je od utjecaja otvorenog mora. Plovit će se punim jedrima, a jedrilice će se valjati po valovima jureći duž kanala. Gosti Dubrovačkih Vrtova Sunca imat će priliku promatrati ovo nautičko događanje iz prvog reda. Koločepski kanal je doslovce na pragu resorta, tako da on uistinu pruža smještaj s pogledom. Gosti će moći uživati u pogledu na jedrilice koje punog zamaha prolaze ispred njih tijekom sva tri dana održavanja regate. Zato, ispraznite memorijske kartice i ponesite dalekozor. Ovo je prilika da album sa svog odmora ispunite jedinstvenim fotografijama kristalno čistog Jadranskog mora, zelenih otoka i blještavih bijelih jedara ili, bolje rečeno, jedrenja u dubrovačkom stilu.