Rezervacije


Dubrovačke ljetne igre 2014.

Dubrovačke ljetne igre 2014.

Dubrovačke ljetne igre, najstarija i najpoznatija kulturna manifestacija u Hrvatskoj održat će se 65. godinu zaredom od 10. srpnja do 25. kolovoza 2014. To je događaj za koji Dubrovnik živi. Ako treba izdvojiti događaj koji je tijekom cijele godine sinonim za grad onda su Dubrovačke ljetne igre na vrhu popisa. Tijekom 47 dana Stari grad Dubrovnik, njegove palače, utvrde, otok Lokrum i druge spektakularne lokacije u blizini Starog grada postat će nezaboravne pozornice koje će ugostiti preko 2 000 umjetnika iz cijelog svijeta. Posjetitelje i stanovnike grada oduševit će i zabaviti više od 100 glazbenih i kazališnih izvedbi, uključujući balet, operu, folklor i ostale žanrove. Iako okruženo kamenim zidovima, srce Dubrovnika kuca za umjetnost. Ovaj sveprisutni umjetnički duh zasigurno će natjerati svakog posjetitelja da se zaljubi kako u grad tako i u njegov festival.

Tradicionalna ceremonija svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara održat će se 10.6. ispred crkve sv. Vlaha nakon čega će uslijediti spektakularni vatromet. Dani i tjedni koji slijede donijet će pregršt glazbenih i kazališnih izvedbi.

Ovogodišnji festival osvježen je novim projektima, ali ostaje vjeran i „starim prijateljima“. Premijerna izvedba Shakespearove tragedije Romeo i Julija, jedne od najljepših ljubavnih priča svih vremena, održat će se u renesansnom ljetnikovcu, no to nije jedino djelo 'Barda iz Avona' budući nas očekuje i izvedba njegove tragedije Timon Atenjanin.

Na glazbenoj fronti, orkestar svjetskog ugleda, Bachov orkestar leipziškog Gewandhausa, počastit će nas izvedbom Bachovih Brandenburških koncerata. Talijanski barok će predstaviti ansambl Concerto de’ Cavalieri pod umjetničkim vodstvom Marcella di Lise, dok će francuski barok predstaviti Le Concert Spirituel, glasoviti francuski vokalno-instrumentalni sastav pod vodstvom uglednog Hervéa Niqueta. Ove godine Dubrovačke ljetne igre imaju pravi europski štih.

Ljetni doživljaj Dubrovnika nije potpun ako niste posjetili Dubrovačke ljetne igre – veličanstvenu zbirku međunarodne umjetnosti i kulture koja uključuje izvedbe svevremenskih klasika, ali i novih mladih umjetnika u zanosnom okruženju. Ovaj festival je obavezna stanica za sve ljubitelje umjetnosti i duha umjetničkog stvaralaštva.