Rezervacije


DUBROVNIK INTERNATIONAL WINE & JAZZ FESTIVAL 2015

DUBROVNIK INTERNATIONAL WINE & JAZZ FESTIVAL 2015

Dubrovnik u rujnu postaje omiljena destinacija za sve ljubitelje jazz muzike, umjetnosti i probranih kvalitetnih vina dubrovačkog kraja. Sve ovo sjedinjuje 2015 Dubrovnik International Wine and Jazz festival, koji se održava u razdoblju od 26. - 29. rujna 2015.g. u Kneževom dvoru, koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika.

Ovogodišnji festival nadahnjuju Broadway melodije, a na koncertima će se slušati jazz klasici i bezvremenski hitovi s broadwayskih pozornica u izvedbi muzičkih genija iz Europe, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, a uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji će ovom prilikom voditi poznati svjetski jazz pijanist i dirigent Michael Vaughn Kissinger. Na predivnoj pozornici Kneževog dvora nastupaju i Nato Six Jazz sastav, Douglas Webster, poznati broadwayski pjevač te Maria Manzo, pijanistica i dirigentica.

Za vrijeme trajanja ovog iznimnog festivala, koji će kao i prethodnih godina okupiti brojne jazz sljedbenike, održavaju se i degustacije najboljih hrvatskih vina poput Plavca malog, Zinfandela, Pošipa i sl. Vrhunska vina i bezvremenski jazz savršena su kombinacija. Osim toga, u Kneževom dvoru festival će pratiti i izložba poznate dubrovačke umjetnice Jagode Lasić, koja kistom na platno prenosi svoje oduševljenje običajima i ljepotama Dubrovnika.