Rezervacije


Južnodalmatinska regata 2014

Južnodalmatinska regata 2014

Pogled na stotine vijorećih bijelih jedara na tirkizno plavom moru izaziva toplinu oko srca. Jedrenje i općenito svijet nautike u ovom dijelu svijeta nije hobi već jednostavno način života. Zahvaljujući činjenici da se prekrasno Jadransko more smjestilo na pragu ove regije, razumljivo je da jedrenje ima važnu ulogu u životu ovdašnjih ljudi.

Južnodalmatinska regata tradicionalno se održava u kolovozu i privlači ugledna imena iz svijeta nautike. Ovogodišnja regata održat će se od 1. do 3. kolovoza što vam može biti odlična izlika da posjetite Dubrovnik. Organizator događaja je Orsan Yacht Club u Dubrovniku, a utrka počinje u kanalu između otoka Korčule i poluotoka Pelješac u slikovitom gradiću Orebiću. Ova regata je jedna od najdužih i možda najživopisnijih u Hrvatskoj. Pucnjem iz startnog pištolja utrka započinje u Orebiću, a potom se spušta duž obale otoka Korčule i otoka Mljeta prije cilja u Dubrovniku. To je zbilja prava avantura i poseban prizor.

Regata se održavala gotovo kontinuirano posljednja tri desetljeća i privlači brojne nautičare ali i goste. Večer prije utrke u Orebiću će biti upriličena zabava pod nazivom 'Noć peliških jedara' za sudionike regate, mještane i turiste.
Ako zbilja trebate izgovor za posjet Dubrovniku sada ga imate – Južnodalmatinska regata od 1. do 3. kolovoza!