Rezervacije


Le Petit Festival du Théâtre 2014

Le Petit Festival du Théâtre 2014

Imenom malen - Le Petit – no, po prirodi Le Grand (velik). Ove godine Dubrovnik obilježava desetu godišnjicu festivala Le Petit Festival du Théâtre koji ima snažnu i bogatu tradiciju. Ističući ono najbolje iz svjetske i hrvatske umjetnosti, Le Petit festival je oduvijek umjetnicima svih vrsta pružao priliku da budu kreativni i originalni. U tjednu vrhunske umjetnosti moći ćete uživati od 21.6. do 28.6. 2014.

Tema ovogodišnjeg festivala je “Ljepota ozdravljenja”, a sudjeluju umjetnici iz Austrije, Kine, Francuske, SAD-a, Rumunjske, Irana i Njemačke, te domaći talenti. Kao što festival poručuje – Ne postoji početak… Ne postoji kraj… Postoji samo putovanje. Ljepota istine je također ozdravljenje.

Među ovogodišnjim izvođačima jedan od najzanimljivijih je Austrijanac Albert Alel Kessler. Tijekom svoje relativno kratke karijere, ovaj iznimno talentirani pjevač, plesač i glumac nastupio je u više od 200 mjuzikala diljem Europe. Svakako ne propustite poslušati dubrovačku kantautoricu Ines Tricković, jednu od najcjenjenijih jazz pjevačica u Hrvatskoj koja je očarala publiku diljem svijeta, te polučila veliki uspjeh turnejom u Kini i Hong Kongu 2011. godine.

Na ovogodišnjem festivalu svojom izložbom će nas počastiti slavni fotograf Ao Ieong Weng Fong iz Makaa. Ovaj producent brojnih filmova i izlagač diljem svijeta u Dubrovniku će nam otvoriti prozor u novu kulturu.

Le Petit Festival du Théâtre održava se svake godine u kompleksu Lazareti, nedaleko od povijesnih zidina Starog grada Dubrovnika. Tople ljetne dubrovačke noći u kombinaciji s ambijentom drevnih zidina i harmonijom inovativnih izvedbi čine festival nezaobilaznim događajem.

Proslavite s nama desetu obljetnicu festivala Le Petit Festival du Théâtre, otkrijte spoj modernog i tradicionalnog u veličanstvenom okruženju i obogatite svoje uspomene nezaboravnim večerima u Dubrovniku.
Za više informacija o programu festivala Le Petit Festival 2014. posjetite stranicu lepetitfestival.com.