Rezervacije


LE PETIT FESTIVAL DU THEATRE

LE PETIT FESTIVAL DU THEATRE

Le Petit Festival du Theatre je boutique međunarodni festival za umjetnost i ljubitelje kazališta, koji se svake godine u lipnju održava u Dubrovniku. ‘Ljepota žene’, bezvremenska je tema kojom su se bavili umjetnici na ovogodišnjem festivalu, u razdoblju od 21. do 28. lipnja. Festival je veličao ženu, koja liječi svijet s ljubavlju, suosjećanjem, istinom, skladom, snovima...
 
I ove godine festival, koji se već osam godina održava u Dubrovniku, predstavio je pomno odabrane talentirane umjetnike iz cijelog svijeta. Plesni glazbeni performansi, predstave, glazbeni koncerti, predstavljanje knjiga i razgovori s cijenjenim autorima dio su bogatog programa u kojem su uživali posjetitelji.  Gostovanje jednog od najutjecajnijih svjetskih umjetničkih fotografa Roberta Fabera bio je izniman događaj i izuzetna prilika za putovanje njegovim prekrasnim fotografijama. Hannah Ruth Chalmers iz Velike Britanije, prikazala je predstavu u jednom činu ‘Stripped’. Iako je to njezin prvjenac, svjetski mediji nadahnuto pišu o uspjehu ove mlade umjetnice,  a njenu iznimno nagrađivanu predstavu na svjetskim festivalima  gotovo uvijek okarakteriziraju kao  ‘best of the fest’. Ezequiel Sanucci i Lydia Muller predstavili su ‘Cabeceame’, odnosno Cabeceo - tradicionalni, ritualni ples u tango klubovima, koji poziva na pokret, upoznavanje i zajedničko sanjanje.
 
Izdvajamo i iznimno predavanje Ivne Bruk o knjizi ‘Život poslije Ane Frank’, nizozemske novinarke Berthe Meijer (rođ. 21. travnja 1938), koja je preživjela strahote koncentracijskog logora, a koju je predstavio njezin suprug Gary Goldschneider, poznati skladatelj i pijanist.  U suradnji s Namiko Gahier - Ogawa, francusko - japanskom redateljicom, Goldschneider  je prezentirao  kazališni i glazbeni performans ‘Notes from the Underworld’. Na ovogodišnjem festivalu pažnju publike privukla je i Xaviera Hollander,  jedna od napoznatijih svjetskih madame, kolumnistica Penthousa, performerica i kazališna poduzetnica, predstavljajući svoju novu knjigu.
 
I ove godine festival Le Petit imao je i humanitarnu aukciju naziva ‘Veliko srce malom srcu‘    namijenjenu djeci s posebnim potrebama u razvoju.
 
Gotove sve predstave održale su se u prostorima Lazareta, smještene u neposrednoj blizini stare gradske jezgre.
 
Ljubitelji umjetnosti uživali su u iznimnom programu boutique festivala Le Petit upijajući tragove i misli izuzetno nadarenih svjetskih umjetnika.