Rezervacije


Naj restorani


Introduce the perfect flavours in your martini cocktail with a professional

Naj restorani

Kamenice su najukusnije početkom proljeća, ali školjke su samo jedan, maleni dio bogate gastronomske ponude Dubrovnika. Čisto i mirno more, jedinstvena mediteranska klima te iskustvo lokalnih uzgajivača i ribara udružili su se kako bi gostima Dubrovnika priredili nezaboravan gastronomski užitak. Ovakav prirodni rog izobilja razlog je dominacije morskih plodova u gastronomskoj ponudi Dubrovnika, u kojem restorani svakodnevno služe ribu, školjke i rakove netom izvađene iz mora.

Odabrali smo najbolje restorane u gradu i okolici, ali savjetujemo da ponekad poslušate vlastiti nos i krenete za neodoljivim mirisom koji dolazi iz obližnje konobe. No, poželite li večerati u restoranu Atlas Club Nautika, smještenom odmah izvan Vrata od Pila, morat ćete rezervirati. Sa stepenaste terase restorana pruža se nenadmašan pogled na tvrđave Lovrijenac i Bokar, ali nećete imati previše vremena za razgledavanje dok uživate u hrani i ozračju koje odiše luksuzom. Restoran je uvršten na 'Conde Nast Traveler' listu najromantičnijih restorana na svijetu (preporučamo stolove 30-38 na Penatur terasi ili stolove 56, 57 i 64 na terasi Lovrijenac ukoliko želite uživati u pogledu na more na kojem se zrcale svjetla s dubrovačkih tvrđava). Hrana koju možete naručiti u Nautici, nimalo ne zaostaje za ugođajem. Bilo da se odlučite za svježe ulovljene jastoge s otoka Visa, kamenica iz Malostonskog zaljeva ili odaberete ribu koja je isti dan plivala u moru, nećete pogriješiti. Restoran vrijedi posjetiti samo zbog pogleda na grad i more, ali nikako nemojte propustiti priliku i nezaboravnu večeru, sretni spoj tradicionalne, dalmatinske kuhinje i nouvelle cuisine, fusion koji kulminira vatrometom mediteranskih okusa.

Kratka šetnja od romantične i luksuzne Nautice dovest će vas u samo srce Starog grada gdje se nalazi Proto – restoran osnovan 1886. godine, omiljen među slavnim licima. Proto je usko specijalizirani riblji restoran, za vrijeme ljeta svi stolovi su zauzeti danima unaprijed, a rezervacija je obvezna. Neka od ribljih jela u restoranu pripremaju se prema tradicionalnim receptima lokalnih ribara, a Proto se ponosi činjenicom što su, između ostalih, ugostili Edvarda VII. i Wallis Simpson u 30.-im godinama prošlog stoljeća. Hrana u Protu ima laganu, osvježavajuću notu i savršeno je mjesto za višesatne, polagane objede za vrijeme kojih se uživa u svakom zalogaju, svakom gutljaju vinu i dobrom društvu. Naglasite koji stol želite prilikom rezervacije i odaberite između jedne od terasa ili luksuzne sale, u slučaju lošeg vremena. Restoran također nudi i tradicionalna jela od mesa, a gostima je na raspolaganju poduža vinska lista s mnogim poznatim vinima iz Hrvatske i svijeta. Svakako bar jednom za vrijeme boravka u Dubrovniku navratite do restorana Proto.