Rezervacije


Uronite u čudesno plavetnilo Jadranskog mora

Uronite u čudesno plavetnilo Jadranskog mora

Dok vam ronilačka maska polako klizi pod mirnom površinom tirkiznog mora, odmah postaje očito zašto je Jadransko more utočište za ronioce iz cijelog svijeta. Bogato podmorje otvara vam se pred očima, beskrajan svijet blistavog plavetnila. Uopće ne čudi što svake godine ronioci iz cijelog svijeta hrle u Hrvatsku kako bi smočili svoja ronilačka odjela u Jadranskom moru.

„More, nakon što vas jednom začara, zauvijek vas drži u svojoj mreži,“ rekao je jednom veliki Jacques Yves Cousteau. Može biti da je govorio baš o hrvatskom Jadranskom moru, moru koje mu je bilo iznimno drago. Jadransko more se smatra jednim od najčišćih na svijetu. Podvodno carstvo prepuno je flore i faune, što zajedno s nevjerojatnom vidljivošću, čini Jadran apsolutnim magnetom za ronioce. Uz obalu ima nešto više od 110 službenih mjesta za ronjenje, a obala se proteže na 5790 kilometara zahvaljujući tome što je jedna od najrazvedenijih obala u Europi. No, osim 1246 otoka razasutih duž te vijugave obale, roniocima se pružaju i brojne druge mogućnosti. Bez ekstremnih plima ili plimnih struja te s relativno toplom temperaturom, u rasponu od 21°C do 25°C ljeti, a koja nikada ne prelazi 14°C u zimskim mjesecima, to je uistinu pravi raj za ronioce.

Svaki zaron ponudit će vam novo otkriće, jer ronjenje u Jadranu je uvijek putovanje. Vode oko regije Dubrovnika jedne su od najbogatijih na hrvatskoj obali. Potonuli ratni brodovi, podvodne spilje, polja koralja, jata riba jarkih boja, hobotnica, strmi padovi u plave bezdane - ronjenje u Dubrovniku pustolovina je od početka do kraja. Na pragu ulaska u Sun Gardens, Dubrovnik, nalaze se neka od najboljih mjesta za ronjenje u zemlji. Uz Elafitske otoke, od kojih su najbliži sjajni otoci Šipan i Lopud, koji su gotovo odmah uz resort, mogućnosti su beskrajne.

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni ronilac, želite li sat ronjenja ili dugi vikend, Jadransko more oko Dubrovnika nudi ponešto za svakoga. Boje koje se stalno mijenjaju će vas zadiviti, fantastična lica stijena probudit će vašu znatiželju, a podvodni životinjski svijet će vas u potpunosti očarati. Ronioci se iz godine u godinu vraćaju u Dubrovnik, uvjerite se sami zašto!