Rezervacije


Zimski sportovi u Dubrovniku

Zimski sportovi u Dubrovniku

Ostavite skije kod kuće, nemojte vaditi topliju zimsku opremu i zaboravite šalove i rukavice... bit zime u Dubrovniku nije u snijegu ni u hladnoći, to je priča o životu u skladu s mediteranskom klimom. Daleko od ljetnog sunca koje prži i temperatura od kojih pucaju termometri, blage i mirne dubrovačke zime idealne su za uživanje u sportu. Kada svježi sjeverni vjetar puše s visokih planina, zrak je kristalno čist kao i Jadransko more na pragu.

U Dubrovačkim Vrtovima Sunca dobro smo se opremili kako bismo se mogli pobrinuti za vaše sportske potrebe, a čak ćemo vam predložiti i pokoju novu kako biste još i više uživali u Dubrovniku. Izvucite najviše iz načina života al fresco (na svježem zraku). On ne prestaje u Dubrovniku iako se dani skraćuju. Unajmite bicikl u našemu sportskom centru i istražite ugodan krajolik zaleđa našeg odmarališta s pet zvjezdica. Napunite pluća svježim, nezagađenim zrakom i probudite svoje tijelo i osjetila. Daleko od ljetne vreve lokalne su ceste manje-više bez automobila tako da možete još i više uživati u svojemu putovanju.

Nastavite potpuno uživati u mediteranskoj prirodi u svojim cipelama za pješačenje i u dugoj šetnji zadivljujućom prirodom. Možete se uspeti i na vrh planine Srđ i diviti se panoramskom pogledu na cijelu regiju. Ili prošetati zidinama Staroga grada Dubrovnika - osjećat ćete kao da su samo vaše.

Najvažniji je sport u Dubrovniku vaterpolo i klub Jug ponos je grada. Tijekom zimskih mjeseci sezona je vaterpola u punome zamahu tako da iz prve ruke možete iskusiti kako igra jedan od najboljih klubova na svijetu. Oni hrabriji mogu čak i uskočiti u Jadran jer temperatura mora ni usred zime ne pada ispod 14 stupnjeva. Oni manje hrabri mogu se okupati u našem luksuznom bazenu u centru Spa by OCCO. Samo zato što je ljeto završilo, ne znači da i sezona plivanja mora doći kraju. Zapravo to je odlično vrijeme da stavite ronilačko odijelo i zaronite u prozirni Jadran.

Ali začudo, u Dubrovniku se ne zanemaruju svi zimski sportovi. Iako je klima znatno toplija negoli u ostatku Europe, grad svake godine organizira i postavlja klizalište tako da stanovnici i turisti mogu osjetiti barem tračak zime. Klizalište se nalazi u dubrovačkoj Luci, na maloj udaljenosti od Dubrovačkih vrtova sunca, i uvijek je popularno. Zamislite da kažete prijateljima i obitelji da ste bili na klizanju u Dubrovniku!

Zimska iznenađenja i zimski sportovi u Dubrovniku otkrit će vam jednu drugačiju stranu grada, koja se nalazi daleko od ljetne gužve i žamora, a koju svejedno krasi domaći šarm zbog kojeg vam je toplo oko srca.